پرسش مهر 98

هرسال رییس جمهور سوالی درمورد چیزهای مختلف در اول مهر همزمان با باز گشایی مدارس میپرسد در این وبلاگ به پرسش مهر امسال جواب داده ام .

۶ مطلب در دسامبر ۲۰۱۸ ثبت شده است

سکانس پنجم: اموزش مهارت تیمی که در بازی برج روزنامه ای یاد گرفتم؟

این بازی در خصوص مباحث خلاقیت و کارتیمی قابل اجرا است. یک بازیبسیار مفید و جالب که اشتیاق زیادی در شرکت کنندگان بوجود می آورد و تجربه های ارزشمندی را برای شرکت کنندگان ایجاد می نماید.

نحوه بازی :
بازی بسیار ساده است .
شما اعضا را به تیم های ۴ یا ۵ نفری تقسیم می کنید .
۱۰روزنامه دو ورقی به هر تیم می دهید .
هر تیم باید بلند ترین برجی را که می تواند با این روزنامه ها بسازد. (فقط ارتفاع مهم است.)

قوانین :
    برج باید روی زمین ساخته شوند .
    بدون تکیه دادن به جای باید این کار صورت پذیرد .
    به هیج وجه حق استفاده از وسایل دیگر را ندارد .
    مدت زمان مسابقه ۴۰ دقیقه می باشد .
    در زمان پایان مسابقه برج باید بدون هیچ کمکی ایستاده باشد .
    تیم می تواند روزنامه های خود را پاره کند یا به هر شکلی در بیاورد .
    هر ۲ ورقی اضافه ۱۰۰۰ تومان فروخته شود. (به دلیل اینکه شرکت کنندگان یاد بگیرند منابع در دنیای واقعی محدود است و منابع در اختیار خود را به راحتی از دست ندهند (.

توصیه ها :
    بهتر است هدیه ای خلاقانه برای تیم برتر در نظر گرفته شود .
    قبل از شروع بازی برای شرکت کنندگان در بازی در مورد فواید کار تیمی صحبت شود .
    درباره مشکلات و آفت های کارتیمی برای شرکت کنندگان در بازی توضیح داده شود .
    تقلید از دیگر تیم ها مانعی ندارد .
    به تیم ها یادآوری شود که اول روی موضوع فکر کنند بعد دست به کار شوند نه اول کار کنند بعد روی کار انجام شده فکر کنند .
    بهتر است از یک تیم که طراحی جالبی داشته تشکر شود و به آن نیز هدیه داده شود .
    بهتر است در پایان جلسه عملکرد تیم ها بررسی شود و هر شرکت کننده تجربه خود را از شرکت در بازی بیان کند .


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

سکانس چهارم :اموزش حل مسئله با اوریگامی ژاپنی

چرا اریگامی؟

اریگامی هنر باستانی بازی با کاغذ است که ریشه آن به تمدن باستانی چین و ژاپن باز می‌گردد اما امروزه محبوبیت بین المللی یافته است. این هنر ظریف با وارد شدن در نظام آموزشی و مدارس، می‌تواند بر تقویت ادارک فضایی و تفکر منطقی و مرحله‌ای دانش آموزان مؤثر باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰

سکانس سوم :دو ابزار برای ارائه مهارت کار افرینی که یاد گرفتم؟

آموزش، مدل‌سازی و مشارکت دادن دانش‌آموزان در فرصت‌های کارآفرینی معمولا در لیست وظایف معلم‌های مدرسه نوشته نمی‌شود؛ اما برای رشد و آماده کردن جوانان برای فرصت‌هایی که در آینده پیش روی آن‌ها قرار می‌گیرد، ضروری است.

به‌عنوان مثال، کارآفرینی به دانش‌آموزان درباره پول، سرمایه‌گذاری، استراتژی‌های کسب و کار، وام و تولید بودجه آموزش می‌‌دهد. در عین حال، دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های مهم زندگی نظیر حل مسئله، ایده پردازی، ریسک‌پذیری، مواجه شدن با شکست و دوباره برخاستن، هدف‌گذار، کار گروهی و همچنین توانایی مستقل کار کردن را بیاموزند.

جعبه‌های طوفان فکری

در کلاس خود جعبه‌ای برای بیان کردن ایده‌های کسب و کاری قرار دهید. مثلا می‌توانید از آن‌ها برای شروع و برنامه‌ریزی یک پروژه مهم درسی در مدرسه استفاده کنید. وقتی این پروژه را زود شروع کنید، به دانش‌آموزان خود این پیام را می‌دهید که آن‌ها و ایده‌هایشان را باور دارید و نظرات آن‌ها اهمیت دارد. همچنین با ایجاد فضایی برای خودآموزی، اعتمادبه‌نفس آن‌ها را افزایش می‌دهید. 

جعبه‌ی طوفان فکری می‌تواند کاتالیزوری برای خلق و به اشتراک گذاشتن ایده‌ها در یک مکان امن باشد و در عین حال مهارت‌های تفکر نقادانه و حل مسئله نیز به کمک آن تقویت شود. این کار همچنین به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بتوانند تصویری بزرگ‌تر از آنچه مطرح می‌شود ببینند؛ زیرا هدف گذاری و زمان‌بندی صحیح را یاد می‌گیرند. هر پنجشنبه در اولین ماه تحصیلی، با حضور آن‌ها ایده‌ها را بررسی کنید. در طول سال، هر ماه یکی از اهداف کارآفرینی که آن‌ها را به سمت پروژه نهایی کسب و کارشان در پایان سال رهنمون می‌شود انتخاب کنید.

جعبه‌های راهکار

گاهی دانش‌آموزان موضوعاتی در مدرسه پیدا می‌کنند که نسبت به آن‌ها اعتراض و شکایت دارند. به‌جای آنکه آن‌ها را به اعتراض تشویق کنید، از آن‌ها بخواهید راهی برای بیان مشکلاتشان و همچنین راهی برای رفع مشکل پیدا کنند. دانش‌آموزان را تشویق کنید تا همه ایده‌هایشان را که به حل مشکل ختم می‌شوند، بیان کنند. جعبه‌ی راهکار در این زمینه می‌تواند کمک خوبی باشد. در این جعبه‌ها علاوه بر اعتراضات و شکایت‌ها، راه‌ حل‌های پیشنهادی نیز مطرح می‌شوند. این کار به بهبود ارتباط بین دانش‌آموزان، افزایش اعتمادبه‌نفس و تشویق برای حل مسئله برای اعتراض کمک می‌کند.

#کارافرینی

موافقین ۰ مخالفین ۰

سکانس اول :فراگرفتن مهارت گیمفیکیشن در ارائه اموزش دروس به دانش اموزانم (2)

Gamification راه حلی جذاب برای انگیزه بیشتر در یادگیری

گیمیفیکیشن (Gamification) به مفهوم استفاده از اجزا و تفکرات بازی‌گونه در زمینه‌هایی است که ماهیت بازی ندارند. رسالت اصلی گیمیقیکیشن استفاده از اِلمان هایی همچون  Badge و Leaderboard برای ایجاد انگیزه و اشتیاق در کاربران و فراگیران است. با کمک این نشان هایی که در فواصل یادگیری در اختیار فراگیران قرار می گیرد آنها تلاش می کنند برای دریافت این نشان ها و کسب رتبه بالا بیشتر درگیر یادگیری شود که این امر منجر به بالا رفتن بهره وری و در نهایت کسب بازخورد مناسب برای افراد و سازمان می شود.

 

gamification 4

 

مزایای گیمیفیکیشن در آموزش مجازی

- لذت بیشتر در محیط یادگیری

- بالا رفتن شوق یادگیری

- مشاهده روند پیشرفت و تلاش برای بهتر شدن

- کاهش استرس در زمان یادگیری

- حذف باخت و شکست برای فراگیران

- ارتقای اعتماد به نفس در جهت بهبود روند یادگیری

- تقویت ریسک پذیری کاربران

- آموزش بیشتر در ازای پاداش

بازی واری یا بازی سازی شرایطی را در اختیار یادگیرندگان قرار می دهند که یادگیری نه تنها کسل کننده نباشد بلکه شوقی را ایجاد می کند که فراگیران علاوه بر اینکه آموزش های لازم را یاد می گیرند بلکه یک تجربه شادی را در خلال یادگیری تجربه خواهند کرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰

سکانس اول :فراگرفتن مهارت گیمفیکیشن در ارائه اموزش دروس به دانش اموزانم (1)

همه ما تجربه خواب آلودگی در محیط کلاس رو تجربه کردیم حتی اگر درس خوان هم که بوده باشیم. غالبا آموزش های حضوری بدلیل عدم انعطاف پذیری از کیفیت لازم برخوارد نیستند نه به این دلیل که اساتید دانش کافی را در اختیار ندارن و نه به این دلیل که ما به بلوغ لازم نرسیده ایم، بلکه به این دلیل که در دنیای کنونی و با وجود دغدغه های افراد که چه به خواهیم و چه نخواهیم هر روز درگیر آن ها هستیم باعث شده است که ما کمتر تلاش کنیم که برای ارتقای سطح دانش برنامه ریزی کنیم خصوصا در این برهة زمانی که علاوه بر تمامی دغدغه ها مشکلات مالی و هزینه ای بالا، ما را مجبور می کنند که در هزینه های آموزشی صرفه جویی کنیم.

موافقین ۰ مخالفین ۰

پرسش مهر امسال :شما در سال تحصیلی جدید چه مهارت هایی را یاد گرفتید ؟

حسن روحانی در آیین بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید که در دبیرستان دخترانه نمونه دولتی عترت منطقه ۹ تهران برگزار شد. پرسش مهر سال تحصیلی ۹۸-۹۷را به موضوع مهارت آموزی اختصاص داد و از دانش آموزان سوال کرد: در سال گذشته چه مهارت‌هایی در مدرسه آموختید و برای امسال در این زمینه چه انتظاراتی دارید؟

رئیس‌جمهوری در تکمیل پرسش خود از دانش‌آموزان سراسر کشور سوال کرد: تاکنون چه کسی و کدام معلم به شما در کسب مهارت بیشتر کمک کرده و فکر می‌کنید چه مهارت‌هایی برای زندگی‌تان مهم تر است؟

پرسش مهر رئیس جمهور با هدف پرورش روحیه پرسش‌گری و توانایی نقد و تحلیل پدیده‌ها، ایجاد تعامل بیشتر میان معلمان و دانش‌آموزان، ایجاد نشاط، شادابی و تحرک بیشتر در مدارس، ترویج و تقویت امر تحقیق و پژوهش در آموزش و پرورش، گسترش و تقویت فعالیت‌های گروهی و کشف، رشد و پرورش استعدادهای بالقوه در مراسم گشایش مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید خطاب به دانش‌اموزان کشور، پرسشی با عنوان «پرسش مهر» مطرح شد.

موافقین ۰ مخالفین ۰